Ana içeriğe geç
Yardım

Güncel sürümün sahibi: justperry ,

Başlık:

Typed real_mode in Open Firmware, Pismo won't start up.

Metin:

I like to get help on this one.

I can not find the answer anywhere on the net so here it is.

A while ago I connected My Pismo to a PC in Target Disk Mode and after that the firewire port didn't work so I got into open Firmware and did the usual Reset nvram, set defaults, reset all commands,nothing after that but after I think using only reset nvram it worked but then My laptop got very slow (painfully) although processor time was idle (Odd),restarting and resetting with all 3 commands solved the slow response but then My firewire port didn't work again, also not showing up in System Profiler.

So I fiddled more in O.F. and typed in (I am almost sure it was the next command) setenv real-mode yes.

After this the pismo starts up but gives Me a black screen, no activity at all from the internal disk, yes it spins up but that's it,no read write I can hear.

It's not a hardware failure!

I tried resetting the Pismo with the reset button, got the battery out for a long time, also power off but to no avail.

I can Not get into anything, not even O.F.

If I hold the start button I get a few beeps and after keeping the button down it restarts and after a few seconds the display will light up but 2 seconds later it shuts of again.

Is there anybody knows what this (real-mode) command does and how to reset it?

Starting up from another internal disk with a clean OSX doesn't

work either.

Help please, cheers Perry

Cihaz:

PowerBook G3 Pismo

Durum:

open

Düzenleyen: justperry ,

Başlık:

Typed real_mode in Open Firmware, Pismo won't start up.

Metin:

I like to get help on this one.
 
I can not find the answer anywhere on the net so here it is.
 
A while ago I connected My Pismo to a PC in Target Disk Mode and after that the firewireportfirewire port didn't work so I got into open Firmware and did the usual Reset nvram, set defaults, reset all commands,nothing after that but after I think using only reset nvram it worked but then My laptop got very slow (painfully) although processor time was idle (Odd),restarting and resetting with all 3 commands solved the slow response but then My firewire didn't port didn't work again, also not showing up in System Profiler.
A while ago I connected My Pismo to a PC in Target Disk Mode and after that the firewireportfirewire port didn't work so I got into open Firmware and did the usual Reset nvram, set defaults, reset all commands,nothing after that but after I think using only reset nvram it worked but then My laptop got very slow (painfully) although processor time was idle (Odd),restarting and resetting with all 3 commands solved the slow response but then My firewire didn't port didn't work again, also not showing up in System Profiler.
 
So I fiddled more in O.F. and typed in (I am almost sure it was the next command) setenv real-mode yes.
 
After this the pismo starts up but gives Me a black screen, no activity at all from the internal disk, yes it spins up but that's it,no read write I can hear.
 
It's not a hardware failure!
 
I tried resetting the Pismo with the reset button, got the battery out for a long time, also power off but to no avail.
 
I can Not get into anything, not even O.F.
 
If I hold the start button I get a few beeps and after keeping the button down it restarts and after a few seconds the display will light up but 2 seconds later it shuts of again.
 
Is there anybody knows what this (real-mode) command does and how to reset it?
 
Starting up from another internal disk with a clean OSX doesn't
 
work either.
 
Help please, cheers Perry

Cihaz:

PowerBook G3 Pismo

Durum:

open

Orijinal gönderinin sahibi: justperry ,

Başlık:

Typed real_mode in Open Firmware, Pismo won't start up.

Metin:

I like to get help on this one.

I can not find the answer anywhere on the net so here it is.

A while ago I connected My Pismo to a PC in Target Disk Mode and after that the firewireport didn't work so I got into open Firmware and did the usual Reset nvram, set defaults, reset all commands,nothing after that but after I think using only reset nvram it worked but then My laptop got very slow although processor time was idle (Odd),restarting and resetting with all 3 commands solved the slow response but then My firewire didn't port didn't work again, also not showing up in System Profiler.

So I fiddled more in O.F. and typed in (I am almost sure it was the next command) setenv real-mode yes.

After this the pismo starts up but gives Me a black screen, no activity at all from the internal disk, yes it spins up but that's it,no read write I can hear.

I tried resetting the Pismo with the reset button, got the battery out for a long time, also power off but to no avail.

I can Not get into anything, not even O.F.

If I hold the start button I get a few beeps and after keeping the button down it restarts and after a few seconds the display will light up but 2 seconds later it shuts of again.

Is there anybody knows what this (real-mode) command does and how to reset it?

Starting up from another internal disk with a clean OSX doesn't

work either.

Help please, cheers Perry

Cihaz:

PowerBook G3 Pismo

Durum:

open