Early 2011 model, A1278 / 2.3 GHz i5 or 2.7 GHz i7 processor.

702 Soru Tümünü görüntüle

No sound - no sound devices found, audio through USB working

After water spil the logicboard is cleaned by ultrasonic cleaner.

Keyboard replaced.

All is working OK except audio.

In the settings no output and no input devices found.

Connecting a Bluetooth headset audio is OK

Connecting a USB headset audio is OK

Connecting Airplay audio is OK

only no Speakers and no Mic

what could be the next step ??

Yanıtlandı! View the answer Ben de bu sorunu yaşıyorum

Bu iyi bir soru mu?

Puan 1
Yorum Ekle
Spread Fixmas Cheer
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12
Spread Fixmas Cheer
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12

1 Cevap

Filtre ölçütü:
Seçilen Çözüm

At this point I would expect the audio logic on the logic board is damaged. Double check by plugging in an external speaker in the phono outlet. If that is likewise dead.

If the phono outlet is working then you'll need to check your speaker & microphone connections on the logic board.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 1

Yorumlar:

Phone outlet is not working.

I think it is time to measure all voltages and signals around the audio IC.

tarafından

Measuring all voltages around the audio chip made me decide to change the audio chip.

Removed the old one and placed a new chip.

Now the audio is 100% Good !

tarafından

If this answer answered your question please remember to rate (score) and mark it accepted.

tarafından

Yorum Ekle

Yanıtını ekle

Rene sonsuza kadar minnettar olacak.
İstatistikleri Görüntüle:

Son 24 Saat: 0

Son 7 Gün: 0

Son 30 Gün: 3

Her zaman: 152