Ana içeriğe geç

Eşyalarını Tamir Et

Onarma Hakkı

Mağaza

white lines and no touch after 2 times replacing meson and cumules

Block Image

hey people! i had this issue once before. i replaced meson and cumules 2 times.. no touch and stripes on the screen. everything was as usual and not to much and not to long heat. also only the original screen works , the rest of the screens have only backlight... strange. does any one has some advice?

i tried to restore it, and no the original screen does not work either. only backlight

have a good day!

Yanıtlandı! View the answer Ben de bu sorunu yaşıyorum

Bu iyi bir soru mu?

Puan 0
Yorum Ekle

The Essential Toolkit

The most helpful tools in our most compact kit.

Hemen Alışveriş Yapın

The Essential Toolkit

The most helpful tools in our most compact kit.

Hemen Alışveriş Yapın

2 Cevap

Filtre ölçütü:
Seçilen Çözüm

Regarding the lack of Touch, have you jumpered the M1 pad? Look to this video for an in-depth look.

As far as the lack of or poor quality display, I would suspect the voltage rails powering the LCD. One of the risks when doing Touch IC's (especially if you have to do it more than once) is excess heat to the board. There are rows of passives on the other side of the board, tight next to the FPC connectors that are covered in underfill. With too much heat, sometimes the underfill sucks up the component from the board once the solder has melted. You don't notice it due to the underfill.

So I would probe the voltages directly at the connector to see if they are present. If not, then start digging away the underfill can check that the filters are properly soldered.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 5

Yorumlar:

hey minho! thanks for your help. i will do that. i never did this before. should i connect te battery and then start up the phone and then messure?

tarafından

i dont think that that is the problem, when i did meson for the first time. the lines showed up. isnt there another possibility?

tarafından

You have to start somewhere... You can test for continuity on the filter lines with the battery disconnected.

tarafından

thanks your answers are always helpfull! :)

tarafından

@minho i just removed meson ic, and the stripes are gone. i looked at the connector filters but the glue looked still normal so i left it alone. about that M1 pad: it's an iphone 6, am i supposed to jump a wire to the other side of the board? or is it better to just take a new chip and see if it will work first? reball might not be a good idea because i already used it twice and maybe it's a bad chip right?

tarafından

1 tane daha yorum göster

Yorum Ekle

@refectio i just fixed it. i think it was meson and maybe the guy on the screenshot. it is covered with glue and it was loose when i touched it. i think you should always remove this before doing meson. i guess you guys know this already. maybe i was a little bit dumb :) thanks for the help

Block Image

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 1

Yorumlar:

Congrats!! Yeah, sometimes the excess heat causes issue in the surrounding components.

tarafından

Yorum Ekle

Yanıtını ekle

thieske sonsuza kadar minnettar olacak.
İstatistikleri Görüntüle:

Son 24 Saat: 0

Son 7 gün: 2

Son 30 gün: 3

Her zaman: 112