DIY guides for many household repairs, ranging from furniture to plumbing solutions.

2935 Soru Tümünü görüntüle

Why won't the motor in my pool pump not run?

I bought a brand new Sta-Rite SuperMax 1.5 HP pool pump. It is 1.5 hp and wired for 240. I have made sure I have power to the pump and wired the motor according to the wire diagram, power to L1 and L2 and ground wire hooked up. The pump will not run at all, no noise what so ever. Any suggestions?

Yanıtlandı! View the answer Ben de bu sorunu yaşıyorum

Bu iyi bir soru mu?

Puan 1

Yorumlar:

Check on the other end of your cable. Make sure that you have a 240 volt line going to the pump. Can you scan your wiring diagram . It may be possible that you do not have 240 at the business end. Where is it wired to? Is it a new construction or do you hook it to an existing 240volt power supply?

tarafından

Yorum Ekle
Spread Fixmas Cheer
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12
Spread Fixmas Cheer
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12

1 Cevap

Filtre ölçütü:
Seçilen Çözüm

Use a multimeter and test your electrical outlet to make sure you have FULL 240 power to the outlet. Check each lead. Each hot lead should carry 110 to 140 volts when tested to the ground. What country are you in?

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 3

Yorumlar:

I am in the US. I have checked I have 120 at each lead? Thanks

tarafından

Go here and click on your pump. Then click on the manual: http://www.inyopools.com/pumps_starite.a...

tarafından

Yorum Ekle

Yanıtını ekle

tim sonsuza kadar minnettar olacak.
İstatistikleri Görüntüle:

Son 24 Saat: 0

Son 7 Gün: 0

Son 30 Gün: 3

Her zaman: 2,063