Ana içeriğe geç

Model A1311 / Mid 2010 / 3.06 & 3.2 GHz Core i3 or 3.6 GHz Core i5 Processor

323 Soru Tümünü görüntüle

My iMac does not start any led on the motherboard

Hello, my imac 21.5 inches of 2010 emc 2389 does not start anymore after a repair of the graphics card, it is not the first time that I make a repair on an imac but I am stuck ...

When I press the power button nothing happens and more amazing no diode LED is lit!

When I plug the cord the LED # 1 lights up briefly then goes out after 5 seconds it turns it on again then nothing.

No fan turns, no sounds nothing is nothingness ...

I tested my power button with the multimeter and it works.

I tried to reset the SMC several times but no change ...

I went around a lot of forums, and try a lot of things, I also have all disassemble and go back several times ...

I tested the multimeter the voltage output of the power supply, I have the tensions shown on the forums ... I even tested on the card side of the motherboard so a priori there is good juice ...

Especially since the power supply worked perfectly well before the repair of the graphics card.

I even try to remove all of the motherboard and plugged only the power supply but it is the same at the LEDs

If anyone has ever had this problem please share your experiences ...

Bu soruyu yanıtlayın Ben de bu sorunu yaşıyorum

Bu iyi bir soru mu?

Puan 0
Yorum Ekle

1 Cevap

Filtre ölçütü:
En Yararlı Yanıt

Sounds like you have a bad AC connection or short as the onboard diagnostic LED#1 should be on when you have AC cord plugged in.

I would start off making sure the AC outlet is OK using a outlet tester like this one Power Gear 3-Wire Receptacle Tester, next I would try another AC cord to eliminate the baseline.

As you had serviced the system I would go back in and make sure you didn’t mis-connect a cable or damage something or pinched a wire. Once you’re sure I would get another power supply to see if that made a difference.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 1

Yorumlar:

I test my power cord already, it works, and I have a second nine that I also tried to connect, it does not change anything ...

All the cables are also well connected, and I do not see how to know where there is a short circuit ...

I'm electrician, I tested all the AC circuit until the power and nothing to report ...

tarafından

Did you go back in to see if you pinched a wire? You could also check to see if the AC power is getting to the power supply using a DVM. Just use care as you don't want to damage anything or hurt your self.

tarafından

yes i have checked all the cables none has air damaged i even look closely at the resistor / capacitor etc ... with my camera to see bigger nothing looks damaged

tarafından

@danj I have an other imac but it s a 2011 27", you think it s the same PSU?

tarafından

3 daha fazla yorum göster

Yorum Ekle

Yanıtını ekle

Abd Ka sonsuza kadar minnettar olacak.
İstatistikleri Görüntüle:

Son 24 Saat: 0

Son 7 Gün: 0

Son 30 Gün: 1

Her zaman: 34