Ana içeriğe geç

Repairs for a broad range of sound generating equipment including speakers and speaker components.

1750 Soru Tümünü görüntüle

No sound from Left side- Intermittent sound from right side

Block Image

Block Image

Block Image

Ok, I bought a soundbar similar to a Vizio Soundbar from eBay and after my friend heard the soundbar he went ahead and ordered one from eBay himself. He wasn't as lucky as me and his soundbar has no sound from the left side and the right side goes off after some use. He brought this in to me since I'm a little better than he is at this, but I'm by no means an electronics expert. Upon close inspection of the components and extensive inspection of the board and it's capacitors, all look good, except for the fact that there's a 14 Pin and 4 Pin dock on the board with no wires or connectors attached to them. There are no loose wires or any possible connections left on the device. I'm assuming these 2 docks might go together. Is there any way to find out if these go together, or whats missing for that matter? Please Help. Can't find any documentation online.

Yanıtlandı! View the answer Ben de bu sorunu yaşıyorum

Bu iyi bir soru mu?

Puan 4

Yorumlar:

I'm not good with these foto editing tools, but if you look closely you'll see the two rectangles marking the connectors. ABCellars, where are you? ;)

tarafından

Bump. Stumped here.

tarafından

Have you opened yours to compare? It sounds like a cap problem tho.. Try tracing speaker wires back to board and concentrate on caps nearest would be my start. Oldturkey prob has the manual, no idea where he gets them... Like a magician! Try dropping ab or ot03 an email.. Always been super quick replies. Best of luck, jen

tarafından

Just thinking the 4 pin reminds me of speaker connection off tv set.. L,R speakers + ground? Are you missing connector from left?

tarafından

Majesty, do you have more info on the sound bar? Model number etc. could be helpful in getting more info on it, there are a couple of different ones out there. I am with pollytintop on that one; the unoccupied connectors do not necessarily pertain to your issue. Those may be expansion/test/diagnostic plugs. Check your wiring, traces and caps. check on your IC's and if you can gt as a couple numbers of the IC chips itself. I was wondering if you are having issues with bad soldering, loose chips etc. If you have an IR thermometer, try to see what the temp of the chips is during operation.

tarafından

6 daha fazla yorum göster

Yorum Ekle

1 Cevap

Filtre ölçütü:
Seçilen Çözüm

Is it something like this that could mean that it is a 12mhz frequency Ceramic resonator

Here is a data sheet and as far as I can tell the main thing here are the frequencies....rest is pretty much just a design issue.

I know it's not an answer but the only way to add pics....;-) will delete after

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 3

Yorumlar:

that's what I was looking at but a 16mhz? for the 160.b :-)

tarafından

Yes, I have found and ordered that one. The metallic one in the second pic is a crystal resonator. It has the 12.2C59 marking and I can't seem to decode that. The ceramic one was 16mhz. I have found that one.

tarafından

http://www.abracon.com/index.htm is the manufacturer, has competitor cross reference on the website as well. Still no luck with the complete number, but I am 99.8% sure its a 12 mhz

tarafından

Oh so we are done with the M&M and the 12.2C59 belongs to the silver bullet:-)?

tarafından

yes old turkey. lol You have no idea how long I been on this computer investigating these tiny critters.

tarafından

10 daha fazla yorum göster

Yorum Ekle

Yanıtını ekle

Majesty sonsuza kadar minnettar olacak.
İstatistikleri Görüntüle:

Son 24 Saat: 2

Son 7 gün: 6

Son 30 gün: 28

Her zaman: 5,294