Bu çeviri bir makine tarafından oluşturulmuştur ve henüz bir kişi tarafından incelenmemiştir. Bu dili konuşuyor musunuz? İnceleme için.
Giriş
1. adıma git ↓Time Machine, önemli dosyaları yedeklemek ve geri yüklemek için kullanışlı olan, macOS'e entegre edilmiş bir veri kurtarma aracıdır. Bu kılavuz, Time Machine özelliğini nasıl etkinleştireceğinizi ve Mac bilgisayarınızın bir yedeğini başka bir depolama sürücüsüne nasıl kaydedeceğinizi gösterecektir. Bu kılavuzu takip etmek için harici bir depolama sürücüsüne ihtiyacınız olacak; tercihen dahili sürücünüzde halihazırda kullandığınızdan daha fazla depolama alanına sahip bir sürücü kullanın.
Time Machine, ilk olarak 2007 yılında macOS 10.5 Leopard ile tanıtılmış ve o tarihten bu yana işletim sisteminin her sürümünde yer almıştır. Bu kılavuz, macOS 10.14 Mojave kullanarak bir yedekleme işlemini göstermektedir, ancak süreç tüm macOS sürümlerinde benzerdir.
-
-
-
Sistem Tercihleri bölmenizin alt kısmında bulunan Time Machine tercihleri menüsünü açın.
-
-
-
Bir yedekleme diski seçmeden önce, yedeklemenizde istemediğiniz klasörleri hariç tutmak için Seçenekler menüsünü kullanın.
-
Hariç tutulanlar listesine klasör eklemek veya listeden klasör kaldırmak için + ve – düğmelerini kullanın.
-
Eğer cihazınız bir dizüstü bilgisayarsa, bilgisayarın pil gücüyle (prize takılı değilken) çalışırken yedekleme yapmasına izin vermek için ilk kutucuğu işaretleyebilirsiniz.
-
Time Machine'in yer açmak için otomatik olarak bir yedeklemeyi sildiği her seferde bildirim almak istiyorsanız ikinci kutucuğu işaretleyin.
-
-
-
Time Machine'in gelecekte otomatik yedekleme yapmasını istiyorsanız, ayarlar bölmesinin sol tarafındaki Otomatik Olarak Yedekle etiketli kutuyu işaretleyin.
-
Otomatik Olarak Yedekle seçeneğini belirlerseniz, Time Machine saatte bir yedekleme yapar ve yedekleri şu şekilde tutar:
-
Son 24 saat için saatlik yedekler
-
Geçtiğimiz ay için günlük yedekler
-
Önceki tüm aylar için haftalık yedekler
-
-
-
-
Yedekleme başlamadan önce Time Machine, seçtiğiniz sürücüyü (gerekirse) yapılandıracak ve ana sürücünüzdeki dosyaları yedeklenmek üzere hazırlayacaktır.
-
Yedekleme çalışırken Mac'inizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Yedekleme, Time Machine tercihleri penceresini kapatsanız bile devam edecektir.
-
İlk yedekleme, dışarıda bırakmayı seçtiğiniz verilerin miktarına ve yedekleme sürücünüzün hızına bağlı olarak önemli miktarda zaman alabilir. Sonraki yedeklemeler daha kısa sürecektir.
-
Yedekleme tamamlandığında, ekranın sağ üst köşesinde bir Yedekleme Tamamlandı bildirimi görünecektir.
-
-
Yedeklemeniz tamamlandığında işlem bitmiş demektir! İçiniz rahat olsun; ihtiyaç duyduğunuzda kullanabileceğiniz bir korumaya sahipsiniz.
İptal et: Bu kılavuzu tamamlamadım.
46 farklı kişi bu kılavuzu tamamladı.
6Kılavuz Yorumları
Bonjour, j’ai un disque dur occupé à hauteur de 247Go et la sauvegarde Time Machine s’est arrêtée à 40Go environ sans qu’il y ait de notifications dans le coin droit comme indiqué…
J’ai l’impression qu’il en manque donc comment être sûr que cela a bien fonctionné ?
TimeMachine will not backup the OS. You restore a TimeMachine backup to a drive AFTER installing a MacOS on the new drive. If you want to Restore an OLDER … (non-current) version of MacOS (like Mojave) you need to create a make a MacOS USB Installer ThumbDrive while the OS is still current.
How do you clone a failing Time Machine back up? This is a timely question.