Ana içeriğe geç

Canon's Rebel XT is one of Canon's early entry-level DSLR's. Also marketed as the EOS 350D and the EOS Kiss Digital N.

30 Soru Tümünü görüntüle

I keep getting an error 99

I tried to take some pictures with my camera recently and it keeps giving an error 99. I tried cleaning the lens contacts, I even tried using a different lens as I have 3 for this camera that didn't work. I tried a different CF card as I have 3 of these also and that didn't make a difference. I have tried with the flash and without the flash, even tried without a lens at all and everything I tried resulted in an error 99. I am going on vacation in 2 days and would like to resolve this myself if possible or I won't be able to take the camera with me. Please help

Bu soruyu yanıtla Ben de bu sorunu yaşıyorum

Bu iyi bir soru mu?

Puan 3
4 Comments

I started having the same issue after I bought a CF card adapter and trying to use a MicroSD card. So I inserted a microSD card into an SD card adapter, and then inserting the SD card adapter into the CF card adapter. The CF card adapter was an EyeFi adapter and the microSD was Sandisk. Seems like my camera is fried. So sad.

tarafından

The manual says.. Remove and re-install the battery. This doesn't always work in my case.

tarafından

I have the same issue, error 99 and have to power cycle off and on to do anything.

Only a problem with one of my lenses though, so not as bad as yours.

Said lens got barged into by another tourist while on holiday and I get the error only on f5.6 apeture. I'm going to teardown the lens one day to inspect.

Will post findings if I have anything to report.

tarafından

I get this problem only with thev28-55 lens that came with the camera. My other prime lens and the zoom lens works fine. Should I replace the basic lens?

tarafından

Yorum Ekle

3 Cevap

Filtre ölçütü:
En Yararlı Yanıt

I have the same issue, error 99 and have to power cycle off and on to do anything.

Only a problem with one of my lenses though, so not as bad as yours.

Said lens got barged into by another tourist while on holiday and I get the error only on f5.6 apeture. I'm going to teardown the lens one day to inspect.

Will post findings if I have anything to report.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 1
Yorum Ekle

I had the same problem, especially when I use the flash. The problem in my case is that the camera got wet (just a sprinkle of rain while a Disney). Now every time the flash pops up, I get the error. My solution so far has been to use an external flash. Hope this helps

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 0
Yorum Ekle

It seems to be shutter unit fault.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 0
Yorum Ekle

Yanıtını ekle

Kim sonsuza kadar minnettar olacak.
İstatistikleri Görüntüle:

Son 24 Saat: 2

Son 7 gün: 6

Son 30 gün: 11

Her zaman: 1,925