Ana içeriğe geç

Model A1312 / Mid 2010 / 3.2 GHz Core i3 or 2.8 & 3.6 GHz Core i5 or 2.93 GHz Core i7, ID iMac11,3

396 Soru Tümünü görüntüle

No video signal to display socket. No problem with external display.

Dear Ifixit team,

My 2010 iMac does not power up the display. I’ve checked the ribbon cable and connectors. Everything is fine. I’ve measured the signals to the display. It seems that there is no video signal. There is no boot fault sound. The iMac is working except the display, it’s working on the external display like a charm. I’ll appreciate any solution, advice, schematic and etc. Thanks in advance!

Kind regards!

Bu soruyu yanıtla Ben de bu sorunu yaşıyorum

Bu iyi bir soru mu?

Puan 2
Yorum Ekle

3 Cevap

Filtre ölçütü:
En Yararlı Yanıt

If an external monitor is working that nails it down to the internal display and its connections and the backlight logic.

With everything connected using a flashlight pressed on the screen at a sharp angle are you able to see the faint image of your desktop and the icons on it? If you are your backlight cables & logic needs to be checked out. If you don't see anything in a darker room restart the system to you see a quick faint glow during the boot up (sometimes you might not see it)? If you do then the sync cable is bad.

Otherwise the display its self likely needs to be replaced. Did you bang or drop the system?

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 1

Yorumlar:

Dear Dan,

I checked everything. No signal at all. May be videocard is dead. It’s Ati 5750 1GB. Would you advise for possible substitutes! I read that some people have used even 6000 series.

tarafından

Yorum Ekle

"Video card" is live because external screen works. Should be back light problems. Can you give me you logic board model?

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 0

Yorumlar:

Actually I checked. No external too. Nor a sign. If you watch at angle, no icons and etc. The interesting thing is that there is no fault signal at startup. I will be able to provide serial tomorrow as the comp is not with me. I’ts early 2010, iMac 27” i7

tarafından

The first problem of the comp was that there was a problem with fan controls. As a result it became too hot. I resolved a problem. It was one of the temperature sensors, but lost the video.

tarafından

Do you have hot air rework system? As u have mentioned that it was overheating in the past. And mac is standing vertical... your "video card" might be desoldered it self... yiu will need to bake it with hope that it will work out. Almost same thing what people was doing with. Xbox 360

tarafından

Yorum Ekle

Just a dead lcd on the main display. The fact that you are able to view on a separate display means your video card / motherboard are working fine. Just need to replace the main lcd. no need to over complicate it :)

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 0

Yorumlar:

May be I didn’t explain well.. It was reported from a local service that the external display works. But actually when I checked, it doesn’t. Neither external ot internal work. No fault sound. I checked the video cable. It seems to be OK.

tarafından

Yorum Ekle

Yanıtını ekle

Ivan Hassamski sonsuza kadar minnettar olacak.
İstatistikleri Görüntüle:

Son 24 Saat: 0

Son 7 gün: 0

Son 30 gün: 1

Her zaman: 167