Ana içeriğe geç

The Kenmore 80 Series is a popular washing machine manufactured by Kenmore.

55 Soru Tümünü görüntüle

No power after heavy load

We decided that it would be a grand idea to wash a large rug in the our Kenmore Series 80 washer. Doh! It got halfway through and lost power. The tub is still full of water.

I've confirmed that the unit has power to the control board. I can't find a fuse anywhere.

I'm not sure what to try next. The control board is only about $5, but it has no visible damage to it.

Is there a service manual for the Series 80 around somewhere? Any other ideas for troubleshooting?

I'm afraid I burned out the motor but it's a fair amount of disassembly (plus manually draining the water) to check that.

Wiring diagram that I found:

Block Image

Control board:

Block Image

Yanıtlandı! View the answer Ben de bu sorunu yaşıyorum

Bu iyi bir soru mu?

Puan 2

Yorumlar:

Are you getting any error codes? What will it do?

tarafından

No error codes—it's old enough it doesn't have a display. It has no power, won't drain, none of the switches do anything. I've got 120V voltage to the control board, but that's it. It's dormant!

tarafından

Flip that board over and look for burn marks.

tarafından

Yorum Ekle

1 Cevap

Filtre ölçütü:
Seçilen Çözüm

If it stops spinning AND it's still full of water, it could be the lid switch is broken. It may have cracked or something when the rug was rocking and rolling in your washer.

Found this on youtube:

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 6

Yorumlar:

Great suggestion, and that's a solid video that I hadn't found. Thanks! I tried shorting that connector and nothing happens. The switch itself feels reasonably sound. The connector is reading 0V at both pins, which makes me think the problem is upstream somewhere. Hmm…

tarafından

Hey, it turns out you were right after all! I took it completely apart and tested just about everything. No dice. Then I realized that I had the dial set to the wrong setting: the start of the wash cycle, but I didn't have water hooked up. So nothing was happening. I shorted the switch pin again and flipped it to spin dry, and it worked! Just installed a new lid switch and it worked great. What a good learning experience.

tarafından

Yorum Ekle

Yanıtını ekle

Kyle Wiens sonsuza kadar minnettar olacak.
İstatistikleri Görüntüle:

Son 24 Saat: 4

Son 7 Gün: 31

Son 30 Gün: 113

Her zaman: 2,089