Ana içeriğe geç

Late 2011 model, A1278 / 2.4 GHz i5 or 2.8 GHz i7 processor.

591 Soru Tümünü görüntüle

Wifi No Hardware Installed

Hi guys, how r u?? I have a macbook pro late 2011, A1278. having the same issue wifi “no hardware installed” but bluetooth is working perfectly. Changed the flex cable and the whole wifi card, no luck. Reset smc n all that, even reinstalled high sierra no luck… im stuck. Can someone help plz. 🙏🏼🙏🏼 Thanks

Update (01/23/24)

Nah no liquid damage, it just froze then after restarting no wifi.... was thinking the same.. and have been looking for the IC or a fuse on the board or any schematics.... but then i noticed the power controller Chip is melting... dont know if it could be the problem.

Block Image

Block Image

Cant seem to upload pictures. the chip is: (8904C-F Delta 1104A) next to the LCD connector

Update (02/07/24)

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Bu soruyu yanıtla Ben de bu sorunu yaşıyorum

Bu iyi bir soru mu?

Puan 0

7 Yorum:

@rahimpirbhai - First off the black thing is a set of coils for the Ethernet port (RJ-45 connector). That won’t effect the WiFi. The melting stuff is more of the spillage which has dried out. It’s likely more damage on the other side which is the root issue.


While hard to tell it does look like this system did get wet as the Orange stain near the LVDS display connector shouldn’t be there!

tarafından

nah no liquid damage, the previous owner broke the display connector and decided to put glue. i removed as much as i could before replacing it. I cleaned the whole board, replaced the thermal paste and guess what... wifi started working itself.. lmao i have no idea how it started working but im grateful. i appreciate ur response. Im thinking i should also get the chip replaced.

tarafından

@rahimpirbhai - it’s a filter and transformer unit. Unless your system was hit by lightning ⚡️ you shouldn’t need to replace it.

tarafından

@rahimpirbhai quick clarification needed. The component that has melted (TLA-6T213HF pulse transformer) melted when? Is your plan to replace it or just leave it?

The other thing you want to consider is to take a couple of pictures of the complete board (both sides) and post those with your Question. Make sure that they are well focused in case they need to get zoomed in to.

tarafından

@oldturkey03 hi, I honestly have no clue, noticed it when i was cleaning the board and changing the thermal paste. planning to replace it doh. posting pictures now

tarafından

2 tane daha yorum göster

Yorum Ekle

2 Cevap

Filtre ölçütü:

This is a bit perplexing!

Often the cable is the issue, rarely have I’ve seen the board fail, I’ve had to replace a few due to liquid damage. The cable issues tend to be at the connector interface. The pins bent or not making contact or again liquid damage.

I’m suspecting the logic board connector is damaged or again liquid damage within the area.

At this point you’ll need to grab a set of schematics and board view drawings and carefully trace the WiFI lines between the logic board and AirPort board.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 0

10 Yorum:

@danj Hi Dan, so sorry to disturb u again... Guess what so today my laptop started its non sense again.. Wifi has disappeared again.🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ Shut it down last night, switched it on this morning and "no Hardware installed" ... What do u think the problem could be?? The wifi card isnt getting adequate power or??

tarafından

@rahimpirbhai - Do you have a multi meter?

tarafından

@danj yes i do

tarafından

@rahimpirbhai - Using the schematics and board view drawings you should be able to measure the voltage at the logic board and as the AirPort connector.

tarafından

@danj iv been searching online for schematics & board view cant seem to find the correct one... by any chance would u be having them??

tarafından

5 tane daha yorum göster

Yorum Ekle

@danj here we go......

Block Image

Update (02/06/24)

@danj Hi How u?? so new drama.. lol

Block Image

So the "no Hardware disappeared, but now the wifi wont switch on.. tried deleting the config, resetting ... nothing its just stuck there.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 0

4 Yorum:

@rahimpirbhai - Sorry somehow I missed this. This battery is not healthy! You need a new battery ASAP!

tarafından

As for todays note on the AirPort bd Try disconnecting the board from the cable and likewise the cable from the logic board and reseating it. If that fails you'll likely need a new cable. Grit can damage the cable where it is compressed against hardware.

tarafından

@danj Tried that and we back to square one lolzzz this laptop is just becoming a nuisance now... its frustrating

tarafından

@danj you think it could be the battery causing all this headache?? im ordering another one

tarafından

Yorum Ekle

Yanıtını ekle

Rahim Pirbhai sonsuza kadar minnettar olacak.
İstatistikleri Görüntüle:

Son 24 Saat: 0

Son 7 gün: 1

Son 30 gün: 3

Her zaman: 135