Ana içeriğe geç

Eighth generation of the Mazda Protege.

48 Soru Tümünü görüntüle

Bad idle, Rpm unstable

What cause this problem ? Idle move from 600 rpm to 1100 and drop to 400 and back to 1000 non stop. ?

All explain are approximative value.

The model is Mazda protege 2002, 2.0 Lit

The ODB read a alarm code miss fire.

Some people think that could be a timing belt problem

The mileage is around 109 k km

Thank you in advance

Yvon K

Bu soruyu yanıtlayın Ben de bu sorunu yaşıyorum

Bu iyi bir soru mu?

Puan 2

Yorumlar:

Yvon, does your OBD give you a numbered error code? It is possible that it is your timing belt, but it is also possible that it is your coil, cable, cam shaft or crank shaft position sensor, EGR valve and Idle air control valve, as well as many more items. The error code could help us diagnose it a bit better.

tarafından

Yorum Ekle

MacBook Pil Tamir Setleri

Başlangıç $69.99

Buy Now

MacBook Pil Tamir Setleri

Başlangıç $69.99

Buy Now

6 Cevap

Filtre ölçütü:
En Yararlı Yanıt

Most commonly this would be the EGR Valve.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 1

Yorumlar:

Mazda Protégé's are notorious for dirty or bad egr valves.

tarafından

My 2002 protege (71,000 miles) will shut off at times at a stop light. It cranks back on. Yet it doesnt do this every day but off & on for a few weeks now.

Theres no engine light on. Mazda is asking $140 to diagnos

tarafından

Yorum Ekle

I had drops of RMPs and stalls at idle (e.g. at a stoplight) and a O2 trouble code on OBD. I found a crack in the air hose between the air cleaner filter box and the throttle plate. Replaced it myself and fixed the problem.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 1
Yorum Ekle

It could be your MASS air sensor. If you damaged the MAF, you destroy an electrical circuit, which can make it difficult to start, if not impossible. If you manage to start it, then drive it for a while, then stop, then it will start rpm fluctuations.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 0
Yorum Ekle

Check your spark plugs for oil leaking into the spark plug port. I noticed my protege acting erratically and had a misfire code so I replaced my plugs and all was well. There's a gasket ring that surrounds the spark plug port in between the head and the valve cove that gets worn out. Check your entire valve cover gasket, or seal, and see if that might be the issue. Also check your oil to see if its been dropping and add accordingly.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 0
Yorum Ekle

I found it was the intake manifold gasket, siliconed it up runs like new now, apparently its a common problem says the Mazda spear parts guy

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 0
Yorum Ekle

I tried resetting the engine control computer (yes, there is a computer on-board). I did it by disconnecting the battery, tap on the brake (this will drain all the electrical potential from the car), and reconnecting the battery terminals. Note that you may want to gather up all your manuals for your stereo, and remote starters before you disconnect the battery, because they will all get reset to factory state during the process mentioned above, and you will need to retune the clock, radio presets, and pair the car starter to your remote controller.

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 0

Yorumlar:

I am having rpm trouble going from 400 to 1100ish but no check engine light and my headlights flash really bright then dim. Any thoughts? Thanks

tarafından

Yorum Ekle

Yanıtını ekle

Yvon sonsuza kadar minnettar olacak.
İstatistikleri Görüntüle:

Son 24 Saat: 19

Son 7 Gün: 97

Son 30 Gün: 449

Her zaman: 21,592