Ana içeriğe geç

Released on June 23, 1996, Model NUS-001, 64-bit gaming console

66 Soru Tümünü görüntüle

Red light but no video or audio

I used it for a year without problems but out of nowhere it stopped working. I cleaned it and i have tested all i could on another system that works. But i still cant find out why it wont show video. I got it so it would at-least give me a black screen. so its giving a signal but it still wont give me a picture? I have tried everything i can.

Here is all that i does

Has power and red light

black screen no sound

gives signal (the tv does not show no signal)

all parts work on my other one

Update (10/19/2018)

I got it!

Turn it on without the cartrage

TV should say NO SIGNAL

Put the cartrage in (With the N64 on)

Turn the n64 off then on

should turn on

Update (10/20/2018)

Block Image

Block Image

Block Image

Bu soruyu yanıtlayın Ben de bu sorunu yaşıyorum

Bu iyi bir soru mu?

Puan 1

Yorumlar:

Have you used the video cable on another N64 to isolate the problem to this N64?

I would try cleaning the video terminals with 90% isopropyl alcohol and potentially the cartridge slot and cartridge.

tarafından

I did that and i know it cant be that i have tried new cables and tested parts on my new one. It is sending a signal but its just blank. i know all the removable parts work and also are clean. If it was the terminals it would say NO SIGNAL so its a hardware issue or some kind.

tarafından

did you put a cartridge in while OFF then power it on?

tarafından

Yorum Ekle

2 Cevap

Filtre ölçütü:
En Yararlı Yanıt

This sounds more like a video processing problem internal to the unit. Without seeing the unit and scoping some of the traces inside, this will be tough to try and resolve. Parts of the video output section are working as shown by the black screen. What needs to be investigated is why the black screen. It could be either the input to the video processing IC or the IC itself having an internal problem.

I will check around to see if I can find any suggestions.

Dan

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 1

Yorumlar:

If i turn it on with no cartrage next put in the cartrage and turn it off and on again it works But idk why!

tarafından

That's hard to say without looking at the unit in question. But if the problem is resolved AFTER inserting the cartridge when the unit is on, then it may be worth doing a good examination of the cartridge port and ensuring you have no corrosion or pin damage.

Is the game playable and everything works after you do that?

tarafından

No corrosion on the pins and also the board has been washed in my sink. Also i dried it with a rag and used canned air to get the rest of the water. But still the cartage trick is all that makes it work.

tarafından

Yorum Ekle

I just grabbed mine out of storage, as well. It had the same problem. I tried different cables, power supplies, taking the memory out, flipping the power switch on and off rapidly, etc. But what fixed it was I took the cables out, then took the memory pack out again and blew in the memory card slot. Cleaned around it. Put the cables back in firmly and it works like a charm! Troubleshoot and troubleshoot! I hope this helps!

Bu yanıt yardımcı oldu mu?

Puan 0
Yorum Ekle

Yanıtını ekle

Bobby gunnels sonsuza kadar minnettar olacak.
İstatistikleri Görüntüle:

Son 24 Saat: 7

Son 7 Gün: 51

Son 30 Gün: 284

Her zaman: 2,736